Nejvyšší budovy světa

Přestože se konec školního roku kvapem blíží a venku sluníčko volá ke koupání, naši malí zvídálci nelenoší. Tentokrát se vydali pátrat po nejvyšších budovách světa. Prohlédli si zajímavé fotografie a nahlédli do interiéru nejvyšší stavby v ČR. Jistě víte, že se jedná o AZ TOWER, který se svými 111 metry předčil pražský City Tower.
Představit si výšku není pro děti jen tak jednoduché. Tak si zkoušely měřit a porovnávat délky předmětů ve třídě. Získaly představu o tom, jak dlouhý je jeden metr, co je kratší, co delší. Na čtyřech stanovištích se pokoušely postavit co nejvyšší budovy z různých typů kostek. Ty potom měřily a porovnávaly se stavbami předešlé skupiny. A nebylo to snadné.
Někdy stačil jeden neopatrný dotek a stavba se zřítila k zemi. Také záleželo, jak pevné základy budova měla. No uvidíme, kdo z dětí jednou zabrousí do světa stavařiny.
Nakonec, jak se říká, sladká tečka. Stavby z bonbónů marshmallow chutnaly výborně. Chodbou školy zazněly kroky dětí a s ústy sladkými od cukrovinek spěchaly zpět ke svým rodičům.

Vedoucí Klubu

 

 

 

Záložka pro permanentní odkaz.