Terénní cvičení v Jedovnicích na téma HMYZ

DSCF0067Ráno jsem musela vstát o něco dřív. Ale to mi nevadilo, jelikož jsem cestou potkala Miriam, potom se k nám přidala Viki, přišly jsme ke škole, kde na nás už čekaly Míša a Míša. Pak se objevila i Monča a nakonec i Terka.

Celá naše třída nastoupila do tramvaje číslo 2, jeli jsme na zastávku Stará Osada. Poté jsme pokračovali autobusem číslo 201. V Jedovnicích jsme přišli na louku, kde začal náš program. Nejdřív jsme byli rozdělení do čtyř skupin: 1. Slimáci, 2. Škudlíci, 3. Pampelišky a 4. Rozbití.

My s Viki, Mončou, Terkou a Mirčou jsme tvořily jednu skupinu, a to Slimáky. Byla to zábava, protože jsme všichni pracovali s lupou, zkumavkou, sítí a klíčem (což je nápověda). Pomocí lupy jsme pozorovali menší živočichy. Do zkumavky jsme dávali naše chycené brouky, bylo to těžké je pochytat. Mohls je chytit dvěma způsoby: 1. chytit je rukou, 2. chytit je do sítě. Lehčí je možnost číslo 2, kdo ale zkusí první možnost, tomu přeji hodně štěstí. U sítě jsme se pak s holkama střídaly. Já ji měla až jako poslední. Pracovat s ní bylo náročné, ale dalo se tak chytit spousta druhů živočichů. S klíčem jste pak poznali, o jaký druh živočicha se jedná. Takto jsme strávili dvě až tři hodiny. Potom jsme jeli ke škole.

Alice Trnková, VI.C

 DSCF0048DSCF0050DSCF0052DSCF0056DSCF0059 DSCF0074 DSCF0061

DSCF0073

Záložka pro permanentní odkaz.