Celostátní finále Technoplanety již počtvrté!

Technoplaneta 026Všechno to začalo před čtyřmi lety, když nás napadlo zúčastnit se nějaké šifrovací hry. Jednalo se o TECHNOPLANETU. Tato hra měla pět internetových kol a každé kolo mělo pět jednotlivých úkolů, ve kterých byly zakódované zprávy nebo slova. Do finále, konaného v Praze, se dostalo prvních padesát týmů.

Letos jsme tři měsíce luštili, někomu se dařilo více, někomu méně. Zbývalo jen počkat na finále, které se konalo 3. 6. 2015. V 8.30 h jsme trochu nevyspalí (sraz byl v 5.30!)  dorazili na hlavní nádraží v Praze. Když jsme dojeli do parku, potkali jsme Tondu Sekerku (našeho kamaráda z Jarošky) a Katku (naši kamarádku z Křenové) a dali jsme si za cíl je porazit. Následně jsme půl hodiny čekali úvodní šifru, bylo nám vedro.

Hra samotná fungovala tak, že poté, co jsme dorazili na nové stanoviště, našli jsme na něm šifru. V ní bylo za prvé napsáno, co za heslo z předchozí šifry máme SMS zprávou odeslat (např. prostřední slovo z předchozí vyluštěné šifry), a pak šifra, která nám po vyřešení řekla, kde najdeme další stanoviště. Stanovišť bylo celkem deset a cíl. Pokud jsme šifru řešili dlouho, dostali jsme po třiceti minutách od odeslání SMS nápovědu, a když ani nápověda nepomohla, po dalších dvaceti minutách jsme dostali záchranu (řešení). Některé šifry nám šly skoro hned, některé trochu pomaleji a u jedné jsme museli počkat na záchranu. Ale opravdu jsme si to užili a skončili jsme na osmém místě (tedy splnili cíl a porazili Sekerku i Katku).

Jelikož už jsme deváťáci, byl to pro nás poslední ročník, kdy soutěžíme jako účastníci :(. Našim budoucím následovníkům můžeme Technoplanetu jen doporučit, protože je to neuvěřitelná zábava, a těm, kteří se bojí, protože jim třeba nejde matematika, vzkazujeme, že šifry s ní nemají téměř nic společného.

Tým CRUSHERS

Vašku Fabíkovi, Štěpánu Knapovi, Patriku Zadražilovi a Vojtovi Zukalovi děkujeme za příkladnou reprezentaci školy a motivaci nových týmů do soutěže.

Mgr. Pavlína Trnková

Záložka pro permanentní odkaz.