Týden na cestách

V sobotu v noci jsme vyrazili na týdenní pobyt do Spojeného království. Sešli jsme se plni nadšení a s velkým očekáváním.
První den jsme zamířili přes značnou část Evropy do Calais. Přespali jsme a druhý den tunelem projeli do Británie.

Náš výlet jsme zahájili prohlídkou Londýna. Nejprve jsme „prošmejdili“ Tower of London. Přešli jsme Tower Bridge a pokračovali po břehu Temže ke křižníku HMS Belfast, přes most známý z filmu o Harrym Potterovi jsme se dostali na opačný břeh a kochali se dál. Brouzdali jsme v Covent Garden a na Leicester Square jsme omdleli nadšením ze setkání s Johnny Deppem, který se tu objevil na premiéře svého nového filmu. Když jsme se probrali z okouzlení, doběhli jsme do autobusu a v noci jsme se přemístili do Edinburgu ve Skotsku.

Tam jsme trávili dny v jazykové škole, večery a noci v rodinách rodilých mluvčích, abychom se zdokonalili v jazyce. Ještě jsme dokázali projít historické centrum města a naštěstí i několik obchodů, kde jsme procvičovali praktické užití angličtiny a dělali si radost drobnými nákupy.

Nejtajemnější výlet nás ovšem čekal ve chvíli, kdy jsme zamířili na skotskou Vysočinu. V této části leží temné jezero Loch Ness, kde se skrývá příšera. Měli jsme obrovské štěstí, protože se nám podařilo zachytit její podobu.

Následující den jsme se stočili opět k jihu a naše cesta vedla do starobylého města Yorku. Ve zdejší katedrále jsme zahájili detektivní pátrání po předloze kočky Šklíby z knihy Alenka v říši divů. Někteří z nás měli to štěstí a opravdu ji našli.

Naše další kroky vedly zpět do Londýna, který jsme shlédli z ptačí perspektivy z London Eye. Kolem Big Benu jsme se dostali k Westminster Abbey, pokračovali jsme k Downing Street, přes park k Buckingham Palace a Picadilly Circus. Odtud jsem se metrem přemístili k naší poslední zastávce ve Spojeném království. S Londýnem jsme se rozloučili v muzeu Madame Tussaud. Fotili jsme se tu se známými osobnostmi z oblasti kultury, politiky i sportu.

Myslím, že týdenní pobyt ve Velké Británii nás obohatil nejen o nové poznatky, zážitky a zkušenosti, ale i o nová přátelství. Budeme na tuto cestu rádi vzpomínat a kdykoliv pojedeme nadšeně znovu.

Jak znáte UK?

Jakým způsobem se dostanete přes kanál La Manche?

Čím je zvláštní Tower Bridge?

Jak se jmenuje most z filmu o Harrym Potterovi ve skutečnosti?

Jak je v UK nazývána příšera z jezera Loch Ness?

Jak Britové nazývají londýnské metro?

Záložka pro permanentní odkaz.