Den v pravěku – divadlo třídy VI. A

DSC_0008PDSC_0003ravěké divadlo

Příprava na divadlo o pravěku začala tím, že jsme si ve výtvarné výchově namalovali trička s obrázky z pravěku (zbraně, mamuti apod.). O den později jsme vymýšleli příběh, který se stane předlohou pro naše divadlo. Nakonec jsme ze všech příběhů udělali jeden a ten jsme si trochu upravili.

Tommy byl vůdce lovců. Jenda byl šaman a Veronika strážila oheň. Holky byly ženy – sběračky a také musely žvýkat kůži na oděvy a hlídat oheň. Kluci – lovci šli lovit zvěř, ale najednou na ně vyskočil medvěd, který zabil válečníka Michala. Lovci nakonec medvěda zabili, ale jeden z lovců byl mrtev. Tak lovce – Michala odnesli zpátky do osady a všichni truchlili nad jeho smrtí. Rod ho i s dary pohřbil. Dali mu do hrobu jídlo, zbraně a také šperky. Nakonec se všichni pustili do čerstvého masa z medvěda a byly hody.

Michal Dolejš


DSC_0001Jeden den v pravěku

Ráno jsme se vzbudili a muži, než vyrazili na lov, tak se pomodlili se šamanem za to, aby měli úspěšný lov. Ženy mezitím sbíraly bylinky a plody. Když muži byli na lovu, tak narazili na obrovského mamuta. Tím, že byli chytří a vynalézaví, tak se jim ho podařilo ulovit. V pozdější hodině se muži i ženy vraceli do tábořiště. A tam se společně setkali u ohniště. Co se po chvíli stalo? Do tábořiště vběhl medvěd, který napadl a zabil jednoho muže. Tohoto muže všichni společně pohřbili. Na jeho památku mu dali do hrobu vše, co měl rád.

Robert Kozelek


DSC_0004Pravěké divadlo

Minulý týden v úterý jsme hráli v hodině dějepisu „pravěké divadlo“. Nejprve jsme ve výtvarné výchově malovali rekvizity a pravěké motivy na trička. Už to nás všechny bavilo.

Než jsme začali hrát, musela se cela třída připravit. Odsunuli jsme lavice a židle ke kraji. Poté jsme se oblékli do již připravených namalovaných triček. Rozdělili jsme si role podle scénáře, který jsme předem také připravili.

Snažili jsme se co nejvíce přiblížit pravěkým lidem a jejich způsobu života.

Myslím, že se nám to povedlo (zvláště při lovu mamuta). Všechny nás to moc bavilo a hodně jsme se nasmáli. I paní učitelka ocenila naše herecké výkony.

Václav Kraus


Záložka pro permanentní odkaz.