Pravěké divadlo v podání žáků VI. A

dsc_0004Naše pravěké divadlo začalo přípravou rekvizit v hodině výtvarné výchovy. Namalovali jsme mamuty, různé pravěké zbraně, ale i plody pravěké přírody (ořechy, listy, větvičky apod.). Z domu někteří přinesli další rekvizity (například: deky, jablka, ořechy, šípky atd.) a kostýmy.
Paní učitelka nás seznámila se scénářem k divadlu. Potom jsme si rozdělili role – potřebovali jsme ženy sběračky, muže lovce, šamana, šamanku a také malé dítě. Příprava na hraní nebyla lehká (museli jsme si každou scénu třikrát zkusit), ale byla zábavná. Hodně jsme se smáli, ale snažili jsme se tvářit „pravěce“ vážně.
Hraní bylo vtipné. Muži chodili na lov mamutů a vždy se vrátily s úspěchem. Někdy však při lovu někdo ze statečných mužů zahynul. Ženy každý den chodily sbírat vše, co by bylo k snědku. Šaman dělal obřad s muži pro zaručení úspěšného lovu. Také s celým rodem uspořádal obřad, když někdo umřel nebo když bylo zapotřebí uctít bohy (například vody, vzduchu a podobně).
Podle mého názoru se nám divadlo povedlo, hodně jsme se zasmáli. Také jsme se naučili něco nového o hraní a o pravěku. Paní učitelka v průběhu fotografovala a celý příběh na závěr natočila.

Svatava Kolářová, VI.A

dsc_0009dsc_0014dsc_0016dsc_0023

Záložka pro permanentní odkaz.