Co nového u zvídálků

Ani v novém roce se v Klubu zvídálků nelenošilo. Že je vzduch všude kolem nás, to jistě víte. Jak se o tom přesvědčit, to bylo náplní jedné ze schůzek. Pomohla k tomu řada pokusů. Kde se nachází vzduch, mohly děti vidět i v řešení otázky: proč se papír nenamočí? Pomůcky – sklenice, pingpongový míček, ubrousek, větší nádoba s vodou (průhledná). Sklenici s míčkem a ubrouskem ponoříme do nádoby s vodou. Voda se nedostala dovnitř sklenice. Míček leží na dně téměř na suchém místě, ubrousek je suchý. Proč? Vzduch, jenž je uvnitř sklenice,  nedovolí, aby voda pronikala dovnitř a namočila ubrousek.

Sudoku řeší nejenom dospělí, ale i děti. Začíná se zpravidla obrázkovým sudoku 4 x4. Na interaktivní tabuli se vystřídali všichni a pak hurá řešit další, které si mohli vybírat podle složitosti.

Poslední únorová schůzka se odehrávala na farmě plné hospodářských zvířat. Děti se seznámily s jednotlivými zvířecími rodinkami a největší zábavou bylo doplňování slepé mapy zvířátek podle zvuku, jenž zvíře vydává. O tom, co bude dál, se prostě dočtete v dalším článku.

Vedoucí Klubu

Záložka pro permanentní odkaz.