Prezentace Velké Británie v rámci Evropského dne jazyků

DSC_8837Nám, žákům z IX. A, byla v rámci Evropského dne jazyků přidělena prezentace Velké Británie. Rozdělili jsme si úkoly a začali se na povídání pro děti z I. A připravovat.

Prezentace projektu proběhla v úterý 1. října. Prvňáky jsme přivedli do budovy 2. stupně, rozestavěli jsme se kolem plakátu, na kterém byla vyobrazena červená telefonní budka s fotkami, recepty, popisem staveb a obrázky.

DSC_8723 DSC_8736 DSC_8738 DSC_8739

DSC_8742DSC_8750DSC_8752DSC_8755


Jako první ukázali Honza a Šimon prvňáčkům mapu Velké Británie. Řekli  jim, kde Británie leží a jak daleko je od naší země. Poté Verča H., Verča Š., Maruška a Kristýna seznámily prvňáčky s nejznámějšími historickými stavbami. Marek a Michal představili britská fotbalová mužstva. Jako další bod si Anička Vallová a Barča Svorová nachystaly pro děti povídání o zajímavých anglických receptech. A potom si Terka nachystala malou ochutnávku britského čokoládového brownies. Po této dobrotě se jen zaprášilo! Verča Š. a Anička V.  předvedly a okomentovaly vlastní fotky z Velké Británie. Poučné anglické citáty s vysvětlením přichystaly Pája, Anička a Ája. Na závěr prezentace jsme si pro děti nachystali ukázky britské hudby a zazpívali si spolu s Beatles a Adele.Na závěr jsme se domluvili, že se společně uvidíme na drakiádě.

Barča Svorová, AničkaVallová, IX. A

DSC_8782DSC_8796DSC_8793

Záložka pro permanentní odkaz.