Egg hunting – VIII.C + II.A

Na úterý 22. dubna si žáci VIII.C nachystali „Egg hunting“ pro svoji partnerskou třídu II.A. Akce probíhala na školním hřišti v průběhu 3. a 4. vyučovací hodiny.

Nejprve Dominik krátce připomněl, proč se Velikonoce slaví, jaký je jejich křesťanský význam, jak se slaví v různých zemích a jaké zvyky a oslavy spíše souvisí s oslavou přicházejícího jara.

Poté se již druháci rozdělili do skupinek po čtyřech a mohli se vydat plnit úkoly na jednotlivá stanoviště. Osmáci si pro ně nachystali celkem šest stanovišť: slalom s vajíčkem na lžíci, velikonoční křížovku, velikonoční omalovánky, hledání a sběr víček na čas, přenášení papírových vajíček pomocí slánky a odpalování vajíček baseballovou pálkou.

Bohužel počasí nám nepřálo, a tak jsme po 40 minutách museli akci přesunout do tělocvičny. Za splnění úkolu na každém stanovišti získala skupina část mapy. Po absolvování všech úkolů si každá skupinka sestavila mapu, na které byl vyznačen poklad. Jeden z každé skupinky si tedy ještě jednou vzal boty a nepromokavou bundu a vyrazil na školní hřiště pro poklad.

Všichni jsme se dobře bavili a těšíme se na další společnou akci.

 

DSC_1604 DSC_1592 DSC_1591 DSC_1582 DSC_1578 DSC_1571

Záložka pro permanentní odkaz.