Na co jsem se těšila nejenom já

P1010100 Kouknu na hodiny. Kdy už konečně zazvoní? Sláva! Když přijde paní učitelka, nadšeně se zvedáme.  Jedeme navštívit hasičskou stanici na Lidické v Brně.

Prohlížím si zrcadlo, ve kterém se odráží kancelář vrátnice.  Stojíme v garážích, nalevo jsou obrovské vozy červené barvy zářící čistotou. Po chvíli se nás ujímá usměvavý hasič, který nás seznamuje s výstrojí a výzbrojí správného hasiče, vysoké holiny, speciální bundy a rukavice, helma. Prohlížíme si vybavení uvnitř vozu, dokonce i záchranářské čluny.  Můžeme projít vozem a nahlédnout do map, které slouží hasičům při orientaci v terénu. P1010082P1010078Dovídáme se, jak funguje záchranný systém v Brně a kde najdeme další hasičské stanice. Ještě tu je vůz a výzbroj hasičů pro pohyb v horském terénu. Jako jedni z mála nahlédneme do ústředí hasičů, v němž se přijímají oznámení o požáru a následná vyhlášení poplachu.

Na závěr s napětím očekáváme vyhlášení velkého cvičení hasičů, kteří hromadně opouštějí stanici a odjíždějí směrem na Špilberk. Vesele přitom máváme na kolemjedoucí auta, cyklisty a počítáme, kolik z nich opětuje naše mávání. A věřte nevěřte, bylo jich hodně.
Prostě skvělý den.

P1010092

P1010072P1010074Lucie Poláčková, IV. A

Záložka pro permanentní odkaz.