Zvídálkům se daří

20150319_155126V měsíci říjnu se poprvé sešli malí Zvídálci a zahájili tak svou pravidelnou činnost na naší škole. Schází se jedenkrát za čtrnáct dní a poznávají školu, kterou mnozí z nich budou již po prázdninách navštěvovat.
Klub malých Zvídálků je otevřen všem šikovným a nadaným  dětem předškolního věku nejenom z naší mateřské školy, ale i z jiných částí Brna. Činnost Klub vychází z potřeb a zájmů zvídavých dětí tohoto věku. Učitelky mají velké zkušenosti s výchovou a vzděláváním těchto děti, úzce spolupracují s Mensou a inspiraci čerpají i z vlastní dlouholeté praxe.
Náplní Klubu jsou různorodé činnosti, které předškoláky nejen pobaví,  zaujmou, ale i mnohé naučí. Prošli si lekcí o lidském těle, umí si poradit s úrazem či zraněním, nebojí se elektrického proudu, protože vědí, jak ho bezpečně ovládat, zvládnou připravit jednoduché občerstvení a tělocvična je jejich prima kamarádka. Také si zkoušeli nejednou zasednout do školní lavice a plnit úkoly jako opravdoví školáci. Interaktivní tabule pro ně není neznámou a lehce s ní umí pracovat.
Z darů rodičů a příspěvku Mensy byly zakoupeny deskové hry,  které nemalou měrou přispějí k rozvoji dětského intelektu. Podívejte se na několik fotek z posledního setkání na téma Zvířátka v angličtině, v němž se děti vypravily na anglický dvorek, naučily se za pomoci her a zpěvu nová anglická slovíčka.
Z ohlasů rodičů a dětí je vidět, že chodit mezi Zvídálky je docela bezva zábava. Děkujeme všem za podporu a přejeme si, ať i nadále Klub přináší mnoho radosti.
Za Klub PhDr. Alena Nováková

Záložka pro permanentní odkaz.